LAN-raportti: Roots

“Hupsis”

Edessä olisi 14.-16.6. Keravalla järjestettävä Roots Gaming -tapahtuma. Vaikka jonkin verran erilaisia LAN-tapahtumia on tullut jo tällä porukalla kierrettyä, niin ei vielä yhtään lanitapahtumaa ilman, että jossain kohtaa homma on meinannut kaatua syliin oikein huolella. Tällä kertaa haasteita aiheutti Emil “Herminaattori” Hautasen Italian reissu, joka ajoittui siten, että lentokone laskeutui Suomen kamaralle lauantai-iltana n. klo 21.00 – ilmeisesti tässä oli takana reissun tarjoajalla pieni yllätysluonteisuus, mutta kukaan ei ollut muistanut kysyä itse pelaajalta onko ajankohta hyvä. Sellaista sattuu ja näissä kuvioissa tällaisten tilanteiden kanssa on vaan opittava elämään. Käytännössä tämä tarkoitti meille jonkinlaista stand-in hommaa. Alunperin ajatuksena oli, että itse suuri legenda Toni “toNppa” Luhtapuro tulisi pelaamaan lauantaipäivän ja sitten Hermi jatkaisi sunnuntaina mikäli päästäisiin jatkoon. Asia oli jo sovittu ja taputeltu, kunnes eräänä iltana saapuu Tompalta tuo hyytävä viesti: “HEEEEEEEEEEEEEEEEEI – Enhän minä mitenkään voi tulla 15.6 sinne keravalle – Mä oon sillon jukolassa saatana”

Jukola. Tuo jokaisen harrastajasuunnistajan pyhä mekka oli syönyt Luhtapuron sielun. Sopeuduimme tilanteeseen ja aloimme etsimään uutta tuuraajaa. Pienen pohdinnan jälkeen (voimme kertoa kertoa, että aika monta nimeä kävimme läpi) päädyimme kysymään Jyväskylän kovinta osujaa joka tunnetaan nimellä Teema. Kuka on Teema? Ei Teemaa voi oikeastaan kuvailla. Teema pitää kokea.

Tätäkin turnausmatkaa tukemassa:- Sinä hyödyt siitä mitä Jimm's tietää! 

Johtuen kohtalaisen kovasta keväästä treenaamisen suhteen, alkoi ilmassa olla merkkejä joukkueen tiettyjen yksilöiden loppuunpalamisesta ja väsymisestä. Tästä syystä päätimme ottaa joukkueen kanssa parin viikon loman ja rauhoittaa tilanteen. Vaikka CS on pääsääntöisesti mukavaa, niin aina se ei silti ole sitä, kun lajia tavoitteellisesti harjoitellaan. Lomasta johtuen emme käytännössä treenanneet Teeman kanssa lainkaan ennen turnausta. Vahvalla itseluottamuksella vaan.

Matka sujui perinteiseen tapaan farmariauton ja peräkärryn kanssa suhatessa. Tuolit tuppaavat olemaan haaste, sillä ne vievät hirvittävän paljon tilaa. Kovat puupenkit eivät kuitenkaan tunnu vaihtoehdolta, joten joka kerta omat tuolit kyytiin roudataan. Jotenkin ihmeellisesti peräkärryn kuomu meni kiinni, vaikka ei etukäteen olisi uskonut.

Roots Gaming -tapahtuma oli kolmipäiväinen, missä CS-turnaus alkoi vasta toisena päivänä. Tästä syystä perjantai oli meille normaalia rytmitystä löysempi päivä. Täytyy kehua lanitapahtuman järjestelyitä: kun saavuimme paikalle, meidät henkilökohtaisesti ohjattiin omille paikoille. Jokaisella pöytäpaikalla oli pussi, jossa oli infoa tapahtumasta, Axen tarjoama deodorantti sekä sipsipussi. Turnaukseen tulijan näkökulmasta ei välttämättömyyksiä, mutta tietysti aina kiva. Free stuff is always free stuff. Mutta kaikkein hämmentävintä oli ruokailu – perinteisesti laneilla tulee syötyä vähän sitä sun tätä, mutta täällä homma oli hoidettu siten, että meidät ohjattiin Social Joint Burger -ravintolaan(!!!!). Sinne vaan passin kanssa ja kohta tuli burgeria ja ranskalaisia pöytään. Ihme paikka tämä Kerava.

Nukkumispuoli oli järjestetty siten, että majoituskäyttöön oli varattu koululuokkia. Sinällään niissä ei ollut mitään muuta vikaa kuin hätäuloskäynnin läpi yön paistava merkkivalo. Siitä selvittiin kun veti huppua silmille ja unta kohti. Joukkueemme oli varustautunut isoilta osin ilmapatjoilla. Tietysti olisi hienompi nukkua hotellissa, mutta koska näitä reissuja tehdään käytettävissä olevalla budjetilla, kaikkea ei voi saada. Rakas lukija – jos satut olemaan ison suomalaisen hotelliketjun omistaja tai muuten vaan päättävissä elimissä niin ota yhteyttä meihin.

Peli 1: vs Roots Gaming / Inferno / 13-16 / CT-aloitus

Lauantaina turnaus saatiin alkamaan. Ensimmäisenä oli peli Roots Gamingiä vastaan ja pelattavana karttana Inferno. Meillä aloitus CT-puolelta. Monesti meillä on turnauksissa ollut hankaluuksia otteluiden ensimmäisten rundien kanssa ja niin oli nytkin. Roots teki aggressiivisen ja suoraviivaisen B-puskun ja otti raikkaalla headshotilla Teeman pois newboxin takaa. Samalla CT-savutaan. Oli retaken aika. Shaxi ampui Zakken ja tilanne alkoi tasoittua. Banaanista puskenut VelhoTomu teki taikojaan ja sai pelin tasoitettua 2 vs 2:ksi. Jäljellä VelhoTomu & EBM vs. Vils & Flippi. VelhoTomu otti Vilsin pois ja Flippi jäi yksin newboxin taakse. Meille sattui pieni kommunikaatiovirhe ja EBM lähti yksin haastamaan Flippiä. Ensin Flippi poimi EBM:n ja usean sekunnin väännön jälkeen myös VelhoTomu tipahti. Vihulle 1-0. JPB diesel käynnistyy välillä vähän yskien… vihu vei seuraavia eriä välillä pienilläkin marginaaleilla, mutta veipä kumminkin. 7-0 tilanteeseen asti annoimme siimaa ennenkuin aloimme taistella kunnolla takaisin ja saamme ensimmäisen erän. Lopulta ensimmäinen puoliska päättyy Roots Gamingille 8-7 ja siirryimme Terroristien rooliin. Pistoolikierroksella teimme hallitun A-saitin haltuunoton ja pudotimme saitille odottaneet 2 puolustajaa. Tiukka afterplantti ja kierros päättyi meille ilman että yhtään pelaajamme kuoli kierroksella. Tässä oli vielä pelin ainekset. Rundeja vietiin tasaiseen tahtiin, kunnes 15-13 tilanteessa Zakke teki isoa peliä ja otti neljästä A-saitin hyökkääjästämme 2 suoraan pois Flipin tukiessa ristitulella. Lopputulos 16-13 Roots Gamingille. Ilman hidasta starttia meiltä ihan 3/5 peli. Tappio joka tapauksessa, joten kaikki loput pelit olisivat ratkaisevia.

Tätäkin turnausmatkaa tukemassa:  - Contribyte - Tulevaisuuden huippuja coachaamassa 

Peli 2: vs NuB / Nuke / 16-2 / CT-aloitus

Jokainen peli (oli voitettu tai hävitty) on pyrittävä nollaamaan heti, sillä uusia pelejä vyöryy päälle kiihtyvällä tahdilla. Niin kävi nytkin kun vastaan asettui NuB ja karttana Nuke. Aloitimme CT-puolella, kun vastustaja teki rehellistäkin rehellisemmän A-rykän puskien 4 hutista saitille ja yhden tullessa A-ovesta. 5 päälaukausta myöhemmin tilanne oli rauhoittunut ja maailma oli hetken parempi paikka, kun terroristit pötköttivät vieretysten A-saitilla. EBM otti 3, Shax yhden ja Teema yhden. Kakkosrundissa vastustaja osti konepistooleja, ja tuli voimalla ramppiin. Trappi ei pystynyt pysäyttämään rynnistystä ja kuoli rampin eteen. Shax laittoi Hellistä alastultuaan valon ramppiin, mutta valo ei toiminut kunnolla ja Shax kuoli haastotilanteessa. Vastustajalle 5 vs 3. Vastaanottokomitea Teema & VelhoTomu ottivat tuplaovia haltuun. JuusMox kuoli Teemalle ja VelhoTomu Vexulle. Teema tradesi VelhoTomun ja oltiin 2 vs 2 tilanteessa. Pommi oli B:llä maassa, joten paine oli meillä. Teema puski tuplilta halliin ja muistelemaan jäivät perhe ja ystävät. Vastustajalle 2 vs 1 ylivoima, mutta EBM näytti miksi DM-servulla on vietetty tunteja, ja pudottaa molemmat rampin sisääntuloaukoilla. 2-0 meille ja vastustajan pankki oli todella kuiva. Lopuissa CT-puolen erissä puolustimme erittäin kurinalaisesti sekä ammuimme kovaa, joten CT-puoli 13-2 meille. Loistavat lähtökohdat Terroristipuolen tekemiseen. Pistoolirundilla kovaa pihalta läpi secrettiin, pommi maahan ja vastustajalle melkoinen tekeminen 3 vs 1 ylivoiman edessä. EBM lopetti JuusMoxin yritykset rampilla ja tilanne meille 14-2. Liekö vastustajan henkinen selkäranka katkennut, koska vastustajan seuraava erä oli melkoista puskemista. Crossi kohdalleen ja rundi meille. Viimeinen erä oli lähinnä kosmetiikkaa ja lopputulos 16-2 meille. NuB:lla oli vielä varsin kokematon tiimi, mikä näkyi heidän pelaamisessaan. Toisaalta me pelasimme varsin hyvin, joten ei mitään pois meiltäkään.

Peli 3: vs Toivoton Tapaus / Overpass / 16-10 / T-aloitus

Vuorossa kolmas peli ja vastus kova: Toivoton Tapaus. Joukkueen nimen historiaa ei ole tiedossa, mutta se tiedetään, että joukkue on täynnä kovia, nuoria pelimiehiä. Kun pelataan näitä nuoria miehiä vastaan, joka jätkä on varmuudella aina tosissaan. Tietynlaista paikallispelin makua siis. Pelattava kartta Overpass ja aloitimme terroristipuolella.

Pistoolikierros meni Toivottamalle Tapaukselle, kun B-saitin haltuunotossa tapahtui pieni glitchi ja jäimme 2 vs 1 tilanteeseen. Epik ja yungsebu laittoivat hyvän ristitulen pystyyn ja Trappi kumolleen. Tilanne 1-0. Kakkoskierrokseen lähdimme full ecolla tarkoituksena saada pommi maahan ja kunnon osto seuraavalle rundille. Tämä tapahtuikin, kun midissä Trappi & Teema yhteistuumin ottivat Epikin alas midistä. Teemalle Famas kantoon samalla, kun Jonttu tiputti Shaxin ja Trapin. EBM tiputti hyvällä tradella Jontun selästä ilmapallojen läheltä. Vastustajan joukot lähtivät kääntämään B:ltä A:lle samalla hetkellä, kun me vaihdoimme hyökkäyksen suuntaa connectorin läpi B:lle. VelhoTomu kiersi pommipaikalle pitkän kautta ja sai kuin saikin pommin paikalleen B-saitille. Hetkellisesti meillä oli 2 vs 1 tilanne, mutta Yungsebu paikkasi hienosti tilanteen ja sai vielä pommin purettua. Kierroksen tavoite saavutettu, vaikka vastustaja johti 2-0. Ensimmäinen puolisko oli kaikin puolin varsin tasainen pisteiden mennessä lähes vuoron perään joukkueille. Puoliskon tulos 8 – 7 Jämsän Paintballille.

CT-puolisko alkaa Toivottoman Tapauksen reippaalla B-rykällä. Teeman täsmäkranaatti osui täydellisesti monsteriputkeen kohdalleen tehden yhteensä 151 HP:tä vahinkoa. Teema kuoli rynnistykseen, mutta EBM, Trappi ja Shax paikkasivat mitä jäi paikattavaa ja kierros meille. CT-puoli sujui meiltä hyvin ja tilanne oli lähes koko ajan hyvässä kontrollissa. Vastustaja sai terroristipuolella kahmittua yhteensä 3 erää ja peli päättyi meille 16-10. Hyvän vastuksen Toivoton Tapaus antoi – ei missään nimessä helppo peli, vaan kunnon vääntö, vaikka meille tällä kertaa selkeästi päättyikin.

Kolmannen pelin jälkeen oli noin tunnin mittainen tauko, joka käytettiin tilanteen nollaamiseen. Sopivan ristiinpelaamisen ansiosta tilanteesta tiedettiin se, että tämän voiton myötä kaikki oli edelleen omissa käsissä ja voittamalla kaikki loput pelit oltaisiin varmasti jatkossa. Toisaalta taas tappiolla ulos. Lohkossa 6 joukkuetta, joista kaksi parasta jatkoon. Kohtalaisen armoton systeemi.

Peli 4: vs Joku Clan / Overpass / 11-16 / T-aloitus

Myös Mystis oli mestoilla!

Terroristipistoolina teimme reippaan Connector puskun, johon vastustaja vastasi tuomalla omat pelaajat connectoriin yläpäästä. Pienen mähinän jälkeen päädyttiin 2 vs 3 tilanteeseen. Koska connectorin yläpää oli lukossa, niin kovaa B:lle, jossa kävi vähän köyhät ja tilanne 1-0 Joku Clanille. Puolisko jatkui erittäin tasaisena ilman, että kumpikaan sai pelistä selkeästi dominoivaa otetta. Pieniä lapsuksia sattui, sillä hävittiin ainakin yksi ylivoima 4 vs 2 tilanteessa. Tosin voitettiin myös yksi 2 vs 4 alivoimatilanne. Puolivälitulos 8-7 meidän eduksemme.

CT-puoliskolla pistooli taipui hyvin synkronoidun B-ryysin myötä Joku Clanille samoin kuin sitä seurannut meidän täyseko-eräkin. Tämän jälkeen päästiin varsinaisten ase-erien kimppuun. Yleensä olemme olleet varsin vahvoja CT-puolella, mutta nyt tapahtui jotain ja Joku Clan otti yhteensä 6 erää putkeen. 8-13 tilanteessa otimme vihdoin aikalisän ja mietimme mikä tökki. Jälkikäteen demoa katsoessa oli helppo sanoa, mistä oli kyse: jostain syystä meiltä puuttui pelirohkeus ja annoimme koko karttahallinnan vastustajalle. Pakka kasattiin ja alettiin grindaamaan eriä takaisin. 11-13 tilanteessa Joku Clan teki onnistuneen A-puskun ja sai erän itselleen. Tämä ajoi meidät taloudellisesti ahtaalle ja jouduimme tekemään puolittaisen oston. Erityisesti tärkeät kranaatit erimuodoissaan jäivät vajaaksi. Erä alkoi meille hyvin, mutta Joku Clanin Santtu teki A-saitilla yksin komean sankaripelin ja pudotti kaksi pelaajamme. Jouduimme 4 vs 3 tilanteesta 2 vs 3 tilanteeseen. Samalla kun käänsimme pelaajia B:ltä A-saitille niin vastustaja teki samoin, mutta eri suuntaan ja pääsi ilmaiseksi saitille. Viimeinen erä olikin sitten kosmetiikkaa, mutta luonnollisesti yritimme. Konepistooleilla ei ihmeitä tehty, joten Joku Clan voitti ansaistusti 11-16. Tämä ottelu jäi tympimään. Liikaa siima on vaan yksinkertaisesti liikaa siimaa.

Peli 5: vs Elzu CS / Dust 2 / 16-11 / CT-aloitus

Runkosarjan viimeinen peli oli meillä Elzu CS:ää vastaan, joka käsittääksemme oli kohtalaisen nuori joukkueena. Mahdollisuudet pudotuspeleihin menivät meillä edellisessä tappiossa Joku Clania vastaan, joten paineita ei pelissä ollut. Tästä pelistä ei ole järkeä kirjoitella sen enempää lähinnä siitä syystä, että siinä tapahtui todella kummallisia asioita, joissa ei ollut mitään pelillistä järkeä. Jossain kohtaa vastustaja laittoikin chattiin “Voitteko yrittää nyt oikeesti?” Vaikka pyrimme aina siihen, että jokainen ottelu pelataan tosissaan, niin repsahdus ja pelin tason putoaminen viimeisessä pelissä, jossa ei ollut panosta, on varsin inhimillistä. Vastustajan taso oli sen verran alempi, että puolilla valoilla pelattu peli antoi 16-11 voiton meille.

Yhteenveto:

Mitä turnauksesta jäi käteen? Alamme pikkuhiljaa joukkueena ymmärtää tiimipelaamisen syvempää merkitystä. Pystyimme ainoana tiiminä ottamaan voiton koko turnauksen voittaneesta Toivoton Tapaus -jengistä. Ja vielä stand-inin voimin. Pettymyspuolena alkulohkoon jääminen, mutta siinä ei seliteltävää – parhaat jatkavat ja sitä myötä pulinat pois.

Lanitapahtumana järjestelyiltään tämä oli ehdottomasti yksi vuoden parhaista. Tilaa oli reilusti, ahtaus loisti poissaolollaan, ruokailut olivat loistavat, verkko toimi ja elämä hymyili. Toivomme todella, että tämä tapahtuma saa jatkoa tulevanakin vuonna.

Hermille turnaus sen sijaan oli hieman köyhempi – Hermi saapui Italiasta lauantai-iltana vain nähdäkseen, että ei pääse pelaamaan sunnuntaina. Sellaista on pelimiehen elämä – joskus asiat lutviutuu mukavasti, joskus ei. Hermin saldoksi jäi käytännössä pari tuntia DM:ää.

Seuraavana isona turneena vuorossa on Assembly 19. Voittoa lähdetään jahtaamaan. Taso tulee olemaan kova, mutta tätä varten on treenattu.