Noesis – loistava analyysityökalu CS:GO:hon!

Ärsyttääkö CS:GO:n huonosti toimiva demoplayeri? Yrität kehittää joukkueen toimintaa ja nähdä isompaa kuvaa, mutta tuntuu että aika häviää turhuuteen varsinaisen asian sijaan?. Meitäkin ärsytti, mutta sitten löydettiin käyttöön Noesis.

Noesis on 2D näkökulmasta tehty analyysityökalu CS:GO:lle. Homma toimii siten, että otat demotallenteen, uploadaat sen Noesikseen. Tämän jälkeen järjestelmä rouskuttaa sitä hetken ja tallennetta pääsee katselmaan. Noesis on todella kätevä – se näyttää pelin strategisen, ison kuvan ja jättää pois pelaajan POV näkymän kokonaan. Kaikki kranaatit, möllit, fraginaatit ja valot näkyvät ohjelmassa ja ohjelma on äärettömän nopea käyttää. Erää voi kelailla vetämällä puolelta toiselle ja kaikki toimii salaman nopeasti. Normaalin demon katsomiseen kuluva aika vähenee vähintään puolella. Epäilemättä ihan pelissä tapahtumalle demon katsomiselle on aikansa ja paikkansa, mutta ainakin valmentajille ja taktista tasoa tutkivalle kyseessä on unelmatyökalu.

Yleisnäkymä joka näyttää kierroksen tapahtumat

Ohjelmassa on monia eri osioita joista esim. positions kertoo kaikkien erien pelaajien sijannin yhtäaikaa. Tällaisesta näkymästä voi päätellä vaikka tulevan vastustajan oletettua painotusta tietyssä ajan hetkessä.

Positions: Faze painottaa midiä sekä shorttia ajassa 0:39

Valita voi myös yksittäisen pelaajan ja tällöin näkee vain hänen positionsa. Alla olevassa kuvassa näemme Encen xSevenin B-saitti pelaamista ajassa 0:30. Näistä voi ottaa omaan peliinsä mallia ja ideoita.

xSeven B-saitti, D2

Samankaltaista dataa myös kaikista kranaateista. Oheisessa kuvassa nähdään Faze savukranaatit Enceä vastaan ja niiden sijoittuminen kartalla. Kranaatit voi katsoa koontina kaikista eristä kerralla tai aikajanalla.

Kills näkymä kertoo mihin kohtiin tapot tai omat kuolemat ovat tapahtuneet. Tässäkin näkymässä aikajana on käytettävissä. Valintana löytyy myös first kill / first death joka näyttää vain jokaisen rundin ensimmäisen tapon/kuoleman.

Kills

Yksi erittäin hyödyllinen toiminto on Noesiksessa oleva Strategy Board. Sen lisäksi, että se on erittäin hyvä piirtoalusta se sisältää myös pysäytyskuvatoiminnon. Voit ottaa minkä tahansa erän, kelata sen haluamaasi kohtaan ja painaa piirtonappia. Tällöin erän tilanne siirtyy piirtopöydälle ja kyseisen tilanteen päälle pääsee suunnittelemaan omia kuvioitaan. Pelaajia voi siirrellä, savuja voi asetella. Luonnollisesti omat taktiikat voi sitten ladata PNG -kuvana ja jakaa joukkueelle. Mielenkiintoinen ominaisuus piirtopuolella on myös “Measure travel time (with knife)” joka kertoo kuinka monta sekunttia mistäkin kohtaa karttaa menee juostessa paikkaan X. Saman asian voi toki käydä juoksemassa kartalla, mutta se on vain hitaampaa.

Piirtäminen on kätevää ja tuo selkeyttä kun jotain tilannetta käydään läpi

Kokemusten perusteella Noesis myös päivittyy usein. Vertigo tuli mukaan 4. huhtikuuta ja muutoinkin päivityksiä tulee tiuhaan tahtiin. Esim. huhtikuun changelogi löytyy: https://www.noesis.gg/news/april-changelog.html – tuntuu siltä, että Noesiksin tekijöillä on aito halu kehittää ohjelmistosta markkinoiden paras lisäämällä siihen kokoajan hyödyllisiä ominaisuuksia.

Kuinka me sitten käytämme Noesista? Yleensä nauhoitamme demot kaikista treenipeleistämme ja analysoimme niitä sitten joko yksin ja/tai porukassa. Käytännössä helpoksi tavaksi ryhmäanalyysiin on muodostunut ottaa Discord puhelu ja jakaa siinä näyttöä. Yksi pyörittää rundeja – tarvittaessa pysäytetään, piirretään ja keskustellaan. Tällä tavalla rundeja läpikäymällä on saavutettu merkittävää pelin edistymistä monilla tasoilla. Kätevää on, että Noesis toimii hienosti myös mm. ipadillä – voi tuntua sinällään pieneltä ominaisuudelta, mutta on kätevä erityisesti reissussa.

*** Ensimmäisestä kuukausimaksusta -25% koodilla Noesis.gg:ssä koodilla: "JAMSAN25" ***

Pakkoa sanoa, että mikään maailman halvin työkalu Noesis ei ole. Vuosilisenssi maksaa 300e, mutta on ehdottomasti hintansa arvoinen. Demojen katsominen tehostuu ja aikaa jää paljon muuhun treenaamiseen. Lisäksi sikaa ei tarvi ostaa säkissä – kun teet tunnuksen niin ensimmäinen 14 päivän kokeilu on ilmainen. Tätä työkalua on helppo suositella kaikille vakavasti CS:GO peliin suhtautuville.

Noesis.gg tuottaa itse laadukkaita videoita joihin kannattaa tutustua. Source: Noesis.gg

Noesis Twitterissä: https://twitter.com/noesisgg – Noesis Discordissa: https://discord.gg/8kWf5g3

Tämä artikkeli on osa Noesis.gg:n ja Jämsän Paintball CS:GO joukkueen välistä kaupallista yhteistyötä. Tästä huolimatta kaikki mielipiteet ovat aitoja eikä Noesis ole yrittänyt vaikuttaa artikkelin sisältöön :)