Winter Assembly 2019 – raportti

On tullut aika päättää tavoitteet. Valmentajamme Tompan ohjaaman keskustelun jälkeen lopputulema on saatu määriteltyä – Joukkue asettaa viralliseksi Winter Assembly 2019 tavoitteekseen päästä playoff peleihin. Käytännössä tämä tarkoittaa siis alkugroupeista jatkoon pääsyä. Aikataulu on tiukka – aikaa Winter Assembly BYOC -turnaukseen on noin 1.5kk. Turnaukseen tarvitaan vähintään neljän kartan pooli, joka pitäisi ottaa haltuun. Tilanne on haastava.

KIITOS YHTEISTYÖKUMPPANEILLEMME, JOTKA MAHDOLLISTIVAT TÄMÄNKIN TURNAUKSEN: Jämsän Paintball & Contribyte

Perjantai, 1.2.2019 – Winter Assemblyn ensimmäinen päivä

Peräkärry on yleensä aina täynnä.

Matka Winter Assembly tapahtumaan Keski-Suomesta on alkamassa. Matkaan lähtee Kia Ceed dieselfarmari vahvistettuna kuomullisella peräkärryllä, sillä tavaraa on meidän retkikunnan neljällä hengellä jo kohtalaisen paljon – 4 konetta, 4 näyttöä, 4 laukullista näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita + varakalusto. Loput kaverit tulevat onneksi omilla kyydeillään. Lisäksi henkilökohtaisen mukavuuden parantamiseksi jokainen ottaa mukaan oman tuolinsa. Peräkärry tulee perinteiseen tapaan aika täyteen. Matkaan lähdetään noin klo 9.20 oletetun ajoajan ollessa noin 3h 30min + mahdolliset tauot. Alunperin tarkoitus oli olla tien päällä jo 09.00, kuten näissä hommissa usein käy niin lähtö viivästyy. Matka sinällään sujuu hyvin yhden pysähdyksen taktiikalla.

Pientä säätöä saadaan aikaiseksi Messukeskuksen päässä, sillä ympäristö on hieman outo ja joudumme pyörimään etsimässä lastauslaitureita. Lopulta ne kuitenkin löytyvät ja saamme ystävällisen liikenteenohjaajan toimesta auton parkkiin erittäin lähelle lastauspaikkaa. Auto sammuksiin, kuomu ylös ja kolmella kuljetusräkillä kamat sisään. Tässä vaiheessa kello oli 13.30 ja väkeä ei ollut paikalla vielä kovinkaan paljon, joten purkuoperaatio sinänsä on kohtalaisen nopea. Lippu vaihdetaan rannekkeeseen samalla ku viemme kalustoa sisään ja jonossa on ehkä joku 10 henkeä ennen meitä. Kamat paikoilleen ja auto parkkihalliin.

Jossain kohtaa kolmen jälkeen myös Trappi saapuu paikalle, mutta lipunvaihtamisessa tulee pieni ongelma – lukija väittää lippua jo luetuksi vaikka se on käytännössä mahdotonta. Pienen keskustelun jälkeen saamme kuitenkin rannekkeen, vaikka lipunvaihtaja koitti vaikuttaa kovinkin kovalta tyypiltä. “Enempää näitä ei voi sitten antaa, vaikka mitä sattuisi” – Eihän se meidän vika ole jos järjestelmässä on jotain vikaa. Myöhemmin Assemblyn Discordissa myönnetään järjestelmässä olleen jotain häiriötä, joten eiköhän asia ole meidän osalta selvitetty.

VelhoTomun matkustusasento

Turnauksen ilmoitettu alkamisaika on 18.00 – kello lähenee 16.30 ja Shaxista ei ole kellään mitään tietoa. Jossain kohtaa kaveri saadaan kiinni ja arvioitu saapumisaika laskeutuu 17.30 tienoille. Pieni kylmä hiki nousee joukkueenjohtajan otsalle kun katsoo ulkona olevaan saapuvan ihmisten sumaa ja miettii onko kaikki valmista kun turnaus alkaa? Joukkueen tarkoituksena on muutenkin käydä vielä läpi taktiikat, mutta tällä aikataululla ne jäävät kyllä sivuun. Lopulta mies löytyy paikalle ja muu porukka jeesaa kamojen kannossa. Quickly setup ja tättärää, ollaan kuin ollaankin ajoissa. Aikataulujen suhteen täytyy jatkossa skarpata kaikkien – niin organisaation kuin pelaajienkin. Note-to-self: varmista, että kaikki tietävät aikataulut. Tuplavarmista.

Game 1 – vs. MRJNEES – overpass, T -startti

Pelaamaanhan tänne on tultu ja kuten jo aiemmin todettua, niin tämän ottelu tulee hieman silmille ja se jonkin verran näkyy pelissä. Terroristipuolen pistoolirundi hoidettiin nätisti samoin kuin antieko-erä, mutta sen jälkeen MRJNEES polkaisee isompaa vaihdetta sisään ja ottaa seuraavat 6 erää itselleen. Aikalisän kautta saadaan vielä pari rundia hoidettua ja halffi päättyy lukemiin 5-10 ja koko ottelu lopulta 7 – 16.

Jos tästä pelistä hakee hyviä asioita niin molempien puolien pistoolirundit hoidettiin nätisti himaan ja muutamia 3 – 5 tilanteita onnistuttiin kääntämään eduksemme. Huonoina taas se, että ammunnan taso ei ollut kohdallaan kaikissa tilanteissa. Myöhemmin selviää, että vastassa oli myös ihan kovan tason joukkue, joka lopulta tuli koko turnauksessa kolmanneksi. Vastustaja käy pelien jälkeen morjestelemassa meidän paikoilla ja paljastuvat mukaviksi jätkiksi. Paremmalla ammunnalla ja siitä seuranneella pienellä momentumilla tämä olisi saattanut olla hyvinkin tasainen peli.

Game 2 – vs. IQUE.gg – inferno – CT -startti

Ensimmäinen peli pelattu ja suurin jännitys ehkä purkaantunut. Ei muuta kuin suoraan edellisen matsin jälkeen seuraavaan peliin. Vastassa tuttu joukkue – IQUE.gg pelasi aiemmin Ahlman -nimellä ja siirtyi hiljattain uuden organisaation nimen alle. Olemme pelanneet heitä vastaan mm. treenimatsia, joten molemmat puolet tuntevat toisensa ja tietävät, että takki auki ei ole vara lähteä. Pelattavaksi kartaksi päätyy lopulta Inferno, mikä ei välttämättä meille ole se paras vaihtoehto.

IQUE ottaa kolme ensimmäistä erää jonka jälkeen saamme napattua hyvillä yksilösuorituksilla kaksi seuraavaa erää. Vastustajan karttakokemus on kuitenkin selkeästi meitä parempaa ja heidän hyvät taktiikkansa molemmille saiteille ovat meille myrkkyä. Ensimmäinen puolisko pelistä päättyy 3 – 12 lukemiin. Toinen puolisko jatkuu oikeastaan siitä mihin ensimmäisellä jäätiin ja peli 4 – 16 vastustajalle. Tässä pelissä ei ole paljon selittelemistä – oltiin perässä ainakin karttaosaamista. On pelejä jotka haluaisi unohtaa. Tämä on yksi niistä.

Game 3 – vs. TGA Stratos – Overpass, terroristi -startti

Setup ready!

Peli kolme – alla pari tappiota, joten syöksy kohti pohjaa näyttää väistämättömältä. Peli lähtee Overpassissa käyntiin Teropuolelta. Johtuen demojen nauhoituksen unohtamisesta ja siitä seuranneesta sähläyksestä yksi pelaaja ei ole heti rundissa mukana vaan starttaa vasta kun erää on pelattu 18 sekunttia. Näitä ei saa enää sattua, sillä pistoolirundilla tulee ikävästi pataan. Jotain pelissämme sakkaa ja vastustaja pääsee kohtalaisen helposti 1-8 tilanteeseen. Mutta sitten keräämme itsemme ja alamme pelaamaan yhdessä – pari hyvää yksilösuoritusta tiukoissa paikoissa ja pystymme puristamaan halffin 7-8 lukemiin. Vaihto CT-puolelle ja uutta, kovempaa yritystä. Pistooleilla otetaan rehtiä 4 vs 4 tilanteessa B-saitilla ja pistooliroundi taipuu meille vaikka vastustaja saa pommin maahan. Kakkosrundilla vastustaja tekee hieman yllättävän “Deaglet kaikille” -oston, mutta joutuu taipumaan. Vastustaja saa kuitenkin aserundeilla hieman otetta pelistä ja karkaa neljän seuraavan erän myötä 9-12 tilanteeseen. Otamme aikalisän ja sen aikana meidän puolella teemme pieniä muutoksia ja joukkueesta nousee esiin tiukan paikan henkisiä johtajia. Tämä tuottaa tuloksia ja saamme pelin taas kulkemaan. Info alkaa liikkumaan uudella tavalla ja ammuntaan tulee terävyyttä. Lopulta hoidamme pelin 16-13. Hurmoksessa ollaan.

Game 4 – vs. JPB vs. PKIP – inferno, terroristi startti.

Tässä kohtaa tilanne menee mielenkiintoiseksi. Mikäli me voitamme PKIPin ja MJRNEES voittaa TGA Stratosin niin me olemme jatkossa sijalta 3. Muutoin pelit on ovat tämän turnauksen osalta tässä – Kaikki ei enää ole siis omissa käsissä, mutta toivo elää.

Oma pelimme PKIPiä vastaan on melkoinen ylijuoksu ja päättyy lukemiin 16-1 meille. Erässä 11 vastustaja saa yhden erän mihin vastaamme heti aikalisällä ja otamme laukalle lähteneen yksilöpelin kuriin. Takaisin peruspeliin ja loput puoliskon erät meille 14-1 lukemin. CT puolella pistoolivoitto ja anti-ekon hoito jonka jälkeen jännittämään MJRNEESin suoritusta. Heillä Mirage menee yllättävän tiukaksi, mutta päättyy lukemiin 16-13 joten olemme jatkossa.

Virallinen tavoite saavutettu, mutta matkahan on toivottavasti vasta alussa. Tässä välissä turnausadmin julistaa ruokatauon jonka käytämme hyväksemme.

Game 5 – vs. Play-Off: vs mesikämmmeN – Nuke, CT startti

Jännittävä peli ja tästä eteenpäin pelataan kokoajan selkä seinää vasten kuten play-offeissa kuuluukin: Voitolla jatkoon, tappiolla ulos. Vastustajasta tiedetään se, että tulivat toiseksi omassa lohkossaan, joten varmasti hyviä pelimiehiä täynnä. Joukkueessa on myös ainakin yksi tuttu poikien aiemmalta yläkoululeiriltä. Tällä kertaa pelattavaksi kartaksi valikoituu Nuke.

TV:stä tutut

Pistoolirundin alussa EBM pudottaa yhden vastustajan. Krowley puolestaan napauttaa Hermin alas ja vastustaja laittaa pommin maahan. Ilmeisesti AIM -kartoissa vietetty aika on konkretisoitunut myös pelissä tehtäviksi asioiksi, sillä VelhoTomu & EBM pistävät muutamaan sekunttiin kolme pääosumaa ja Trappi viimeistelee erän. Tästä saadaan itseluottamusta ja ensimmäiset seitsemän erää tulevat meille aika helposti. Reagoimme hyvin, joten vastustajalle ei jää paljon mahdollisuuksia. Erässä 8 vastustaja pääsee ensimmäisen kerran niskan päälle ja tiimi ottaa samantien aikalisän. Pojat puhuvat pakan kasaan, back-to-basics ja vastustajalta loppuvat aseet. Puolisko pelistä meille 13-2. Terroristina peli jatkuu siitä mihin CT-puolella jäi ja lopputulos meille 16-2. Hankala sanoa, oliko kyseessä meiltä erityisen hyvä peli vai suliko vastustaja jostain syystä – joka tapauksessa erittäin kova suoritus meidän joukkueelta. Hienoa nähdä myös, että aikalisät osataan hyödyntää heti kun tilanne meinaa lähteä käsistä joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Perjantaipäivän pelit ovatkin siinä. Seuraavana päivänä pelit jatkuvat 11.30 joten jossain määrin järkevään aikaan olisi syytä mennä nukkumaan vaikka laneilla ollaankin. Majoituksemme on parin kilometrin päässä airbnb -asunnossa ja seikkailemme pasilan asemalla ennenkuin löydämme oikean reitin perille. Pienet iltareippailut joukkueen kesken tekevät aina poikaa. Ei luksusta, mutta lämmintä. Hermikin löytää petipaikkansa pöydän alta. Mitä karummat olosuhteet, sen kovempi pelimies tulevaisuudessa.

Hermi nukkuu pöydän alla.

Lauantai 2.2 – toinen assembly päivä.

Suloisten kuolonkorahdusten ja protestiäänien päästyä ilmoille joukkue heräilee kellonsoiton myötä. Emme ole varanneet aamuun mitään aamupalaa, sillä reittimme kulkee paikallisen K-marketin ohitse. Pienet kamojen keräykset ja tienpäälle. Lumi ja helsinki eivät sovi kovin hyvin yhteen ja näyttää siltä, että liikenne on pahoissa ongelmissa joka puolella. Se ei tietenkään haittaa pientä, mutta sisukasta joukkoamme, joka taistelee kävellen läpi tuulen ja tuiskun kohti messukeskusta. Puolessa välissä pysähdymme jo aiemmin mainittuun kauppaan. Tässä kohtaa Shax huomaa rannekkeensa puuttuvan ja lähtee yhdessä Trapin kanssa takaisin asunnolle sitä etsimään. Avain poikien mukaan ja erityismuistutus siitä, että jos onnistutte jättämään avaimen asuntoon sisälle niin asunnon omistaja löytyy niinkin läheltä kuin Rovaniemeltä. Ranneketta ei koskaan asunnolta löydy, joten ei muutakuin hattu kourussa selittämään tilannetta infotiskille. Tilanne ei ole infolle uusi, joten pienen selvityksen jälkeen uusi ranneke käteen ja lämmittelemään. Note-to-us-all: Tarkista aina ranneke. Myöhemmin kuulimme, että rannekkeiden lukot olivat olleet se ns. heikko kohta tänä vuonna ja niitä oli hävöksissä enemmänkin.

Se, mitä ylimääräinen asunnolla pyörimisepisodi aiheutti oli aikatauluongelma. Aikataulu kutistui silmissä ja jälleen kerran itse peliin lähdettiin puolivillaisella lämmittelyllä. Ei hyvä.

Game 6 – Play-Off vs Ahlman CS – Inferno, CT startti

Vastassa uudempi tuttavuus, joka käsittääksemme on kasattu tätä turnausta varten, mutta sisältää vahvaa osaamista CS-kentiltä. Peli lähtee meidän kannalta käyntiin hieman yskien: häviämme selkeästi pistoolirundin sekä sekä sitä seuranneen ekon. Ensimmäisellä asekierroksella meidän yksilöt tekevät isoja peliliikkeitä ja erä kääntyy meille. Tän jälkeen erät ovat erittäin tasaisia, mutta kääntyvät pääsääntöisesti vastustajalle. Kymppierän alussa otamme aikalisän 2 – 7 tilanteessa. Jälleen kerran tuli huomattua, että CS on momentum peli – pääsemmme peliin mukaan ja ensimmäinen puoli pelistä päättyy lopulta vastustajalle vain 7 – 8.

Pistoolirundi hävitään yhdessä ekorundin kanssa, joten tiukka taistelu jatkuu 7-10 tilanteesta täydellä ase-erällä. Vääntö jatkuu tasaisena ja lähimmillään päästään 13 – 14 tilanteeseen. Rundilla 28 puskemme viidellä kahta vastaan A saitille ja vastustajan pelaaja ‘P3NA’ tekee todella ison pelin ottamalla 3 meidän pelaajaa pois. Loput toisella saitilla olevat vastustajan pelaajat ehtivät tämän jälkeen kääntää mukaan peliin ja Trappi jää lopulta 1 vs 2 tilanteeseen häviten sen. Viimeiseksi jääneessä erässä puskemme 3 vs 2 ylivoimalla B saitille ja ‘Krisse’ tekee rohkean valinnan puskea heittämämme CT -savun läpi. Tällä kertaa riski kannattaa ja koska kukaan ei katso savuun niin Krisse hoitaa tiimin pois. VelhoTomu jää viimeiseksi epätoivoiseen tehtävään eikä pysty 1 vs 4 tilanteessa ihmetekoihin. Lopputulema siis 13-16 Ahlmannin joukkueelle. Ihan ok peli meiltä, mutta tulos ei lopulta valehtele – vastustaja oli parempi.

Matkalla pelipaikalle

Tähän päättyy meidän virallinen turnaus osuutemme tällä kertaa ja alkaa vapaa-ajan osuus. Assembly on siitä mukava tapahtuma, että katsomista ja tekemistä riittää. On Fifa turnausta, Overwatchia ja muuta. Lisäksi Jimms tarjoaa hyvillä tarjouksilla mm. näppäimistöjä ja hiiriä.. Assemblyn peruskonepaikat ovat 80cm leveitä, joten ilman numpadiä oleva näppäimistö antaa mukavasti lisää hiiritilaa. Jokunen näppäimistö sieltä mukaan tarttuikin.

Illalla päästään katsomaan mm. Encen ja Havun peliä sekä morjestelemaan enemmänkin tuttuja. Iltaan mahtuu vielä yksi kommellus, sillä samalla hetkellä kun lähdemme kohti majoitusta niin kuulemme kuulutuksen jostain juna-asemalla olleesta sekoilusta. Emme kiinnitä siihen sen enempää huomiota mutta huomaamme, että ulkona on erittäin kiukkuisen näköinen esimiesliivillä varustettu järjestysmies. Päästyämme majoitukseen asti valmentajamme Tonppa laittelee viestiä ja kyselee mikä tilanne siellä Assyillä on menossa ja päästiinkö perille vai olemmeko jumissa. Hetken kun asiaan puhelimilla selvittelemme niin käy ilmi, että koko messukeskus oli hetkellisesti lukittu ja kukaan ei päässyt sisään tai ulos – ilmeisesti se tapahtui minuutti, pari meidän lähtömme jälkeen. Seuraavanlainen tiedote löytyi Assemblyn discord -kanavalta:

“Tapahtumassa on ollut käynnissä ulkopuolisen tahon järjestämä harmiton leikkimielinen aarteenmetsästys. Viimeisenä tehtävänä pelaajien tuli mennä Messukeskuksen ulkopuoliseen syrjäiseen paikkaan viimeiseen tehtävään. Virkavalta ei kuitenkaan halua, että ihmiset menevät keskellä yötä mahdollisesti vaaraillisiin paikkoihin joukolla ilman tietoa etukäteen. Tämän takia paikalle ei tule mennä. Paikalla ei tapahdu mitään ihmeellistä ja peli on jo päättynyt. Kukaan ei ole eikä ole ollut missään vaarassa. Mikäli keskusteluissa yllytetään kävijöitä menemään kiellosta huolimatta paikalle, keskustelu suljetaan uudelleen. Mikäli asia vielä mietityttää/pelottaa/askarruttaa, asiasta voi tulla keskustelemaan Infodeskille.” -Ooverloordi @discord

…voitaneen siis sanoa, että aina sattuu kun tapahtuu.

Sunnuntai 3.2 – Kotimatka päivä

Jimmsin iso piste!

Sunnuntaiaamu ei suinkaan alkanut pitkään nukkumisella vaan heräämme 07.30, jotta olemme aikanaan promokuvauksissa Helsingin kalasatamassa. Kuvauspaikalla meitä on vastassa mukava kuvaaja ja itse kuvaus sujuu hauskoissa merkeissä. Kuvattavana oleminen ei ole ensimmäisellä kerralla mitenkään helppoa, mutta pojat ovat mukana hyvällä asenteella ja kuvaaja antaa kameran laulaa. Yksi tärkeä puoli joukkueemme toiminnassa on valmistaa tulevaisuuden haasteisiin. On hyvä ymmärtää, että erilaiset promootiojutut ovat osa ammattia ja on hyvä aloittaa niihin totuttelu hyvissä ajoin.

Kuvausten jälkeen takaisin messukeskukselle, kamat kasaan, autoon ja kotimatkalle. Lähdemme kohtalaisen hyvään aikaan, sillä purkuruuhkaa ei juurikaan vielä ollut. Mutta ajokeli…Harvoin on ollut näin hirveää ajokeliä kuin nyt on. Pakkasta noin -4c ja taivaalta sataa vettä mikä on hieman hämmentävää. Veden osuessa tuulilasiin se jäätyy ja lämmitys ei tahdo jaksaa pitää tuulilasia sulana. Käytännössä siis kaikki pinnat ovat peilijäällä ja kotimatkaa tehdään hyvin, hyvin varovasti. Eipä toisaalta tässä kohtaa ole enää mihinkään kiire. Illalle alunperin sovittu pelikin saadaan siirrettyä hyvässä yhteistyössä toiselle päivälle.

Mitä turnauksesta sitten jää käteen? Tavoitteet saavutettiin eli pääsimme alkugroupeista jatkoon. Joukkueesta nousi esiin myös hyvää johtajuutta, joka ottaa tilannetta haltuun kun mopo meinaa lähteä käsistä. Opimme myös aikatauluista paljon ja on selkeää, että jatkossa meidän täytyy joukkueena parantaa niissä.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti seuraavia turnauksia.

…Tästä lisää myöhemmin…